ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βιασμός σε πλοίο για Σαντορίνη: “Μου κατέβασε με το ζόρι το εσώρουχο και …”-Η κατάθεση της 25χρονης

Την κατάθεση μιας 25χρονης μητέρας που βιάστηκε μέσα σε πλοίο της γραμμής για Σαντορίνη απο 40χρονο μέλος του πληρώματος, φέρνει στο φώς σήμερα το “Πρώτο θέμα”.

Στην κατάθεση της, η νεαρή μητέρα, παρουσιάζει τα γεγονότα όπως η ίδια υποστηρίζει πως βίωσε την ίδια ώρα που ο ναυτικός ο οποίος συνελήφθη σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, όπου και απολογήθηκε δίνοντας τη δική του εκδοχή των πραγμάτων. Στη συνέχεια, αφέθη ελεύθερος με εγγύηση 1.000 ευρώ και απάγορευση εξόδου από τη χώρα.

«Ξεκίνησα με το πλοίο της γραμμής την Πέμπτη το απόγευμα από το λιμάνι της Σητείας με προορισμό τη Σαντορίνη, συνοδευόμενη από την ανήλικη κόρη μου για διακοπές. Αφού επιβιβαστήκαμε, κάθισα σε ένα από τα σαλόνια με την κόρη μου. Περίπου στις 21:30, με πλησίασε ένα μέλος του πληρώματος ο οποίος χαιρετούσε και χαμογελούσε στην κόρη μου.

Εγώ, δεν του έδινα αρχικά σημασία. Στη συνέχεια με ρώτησε αν η μικρή είναι κόρη μου, πως τη λένε και που είναι ο πατέρας της. Εγώ απάντησα στις ερωτήσεις του και όταν έμαθε τον λόγο για τον οποίο χώρισα το άτομο με το οποίο είχα σχέση άρχισε να μου λέει «ψυχούλα μου» και «καρδούλα μου» και άρχισε να μου χαιδεύει το χέρι. Μετά σηκώθηκε, μου είπε περιμένετε εδώ και έφυγε χωρίς να ξέρω που πήγε. Μετά από λίγο ξαναγύρισε και μου είπε «Ελάτε στην καμπίνα μου να καθίσετε να ξεκουραστεί το παιδί» και του απάντησα «Δεν θέλω να γίνομαι βάρος».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της αναφέρει:

“Αφού αυτός επέμενε να πάμε, τελικά πήρα την κόρη μου και πήγαμε στην καμπίνα του. Αυτό έγινε αν θυμάμαι καλά περίπου στις 21:45. Αφού πήγαμε στην καμπίνα μου είπε να βάλω το σεντονάκι της κόρης μου στο κρεβάτι για να κοιμηθεί η μικρή. Επίσης μου είπε να νιώθω άνετα στην καμπίνα του και αν θέλω να κάνω μπάνιο. Επέμενε να ξεντυθώ μπροστά του για να κάνω μπάνιο αλλά εγώ του είπα ότι είναι άγνωστος και ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

Μετά μου είπε να βγάλω το παντελόνι και να ξαπλώσω αν θέλω δίπλα στη μικρή αλλά εγώ αρνήθηκα. Μετά μου είπε ότι πρέπει να φύγει για να τελειώσει τη δουλειά του και ότι θα κλειδώσει την πόρτα της καμπίνας και θα επιστρέψει μετά από πέντε με δέκα λεπτά. Εγώ παρέμεινα στην καμπίνα καθώς η κόρη μου έκλαιγε και όσο έλειπε αυτός πήγα στην πόρτα και γύρισα το πόμολο αλλά ήταν κλειδωμένο και τότε είδα έναν πύρο κάτω από το πόμολο και αφού τον έστριψα η πόρτα ξεκλείδωσε και έτσι σκέφτηκα ότι όποτε θέλω να φύγω, θα φύγω. Αφού παρέμεινα στην καμπίνα λοιπόν αυτός επέστρεψε στις 22:15.

Εγώ είχα ξαπλώσει και είχα πάρει αγκαλιά την κόρη μου και αυτός καθόταν στο κρεβάτι στα πόδια μου και άρχισε να μου χαιδεύει τα πόδια. Όταν κοιμήθηκε η κόρη μου, μου είπε να σηκωθώ να καθίσω δίπλα του στο κρεβάτι και με πήρε αγκαλιά λέγοντας μου «ψυχούλα μου. Τι πέρασες». Στη συνέχεια, άρχισε να μου χαιδεύει τα μαλλιά και το πρόσωπο. Εγώ του είπα ότι είμαι σε σχέση και αυτός μου είπε «πως και δεν είχαμε γνωριστεί τόσο καιρό και ευτυχώς που έγινε τώρα».

Μετά άρχισε να μου χαϊδεύει το στήθος και αφού πέρασε το χέρι του μέσα από τη μπλούζα και το σουτιέν, προχώρησε τα χάδια στην κοιλιά, μου ξεκούμπωσε το παντελόνι. Του είπα να σταματήσει και ότι δεν θέλω και όταν είδε ότι δεν θέλω, ξεκούμπωσε το παντελόνι του. Εγώ πάλι αρνήθηκα.https://a33c7a4d2a4514e6f49c79b94bcd04ed.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Αρνήθηκα να σηκωθώ και με σήκωσε με τη βία και με την πίεση του χεριού του με έκανε να σκύψω, μου κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο και προσπάθησε να διεισδύσει. Τραβήχτηκα αμέσως και ανέβασα το εσώρουχο μου. Αυτός με τράβηξε ξανά και μου κατέβασε το εσώρουχο μου και με έκανε να σκύψω πάλι με τη βία. Διείσδυσε ασκώντας μου πίεση στην πλάτη. Εγώ πονούσα και τραβήχτηκα ανεβάζοντας το εσώρουχο και το παντελόνι μου. Τότε είδα ότι το παιδί είχε ξυπνήσει και αυτός μου είπε «φεύγω, πάω επάνω για λίγο μέχρι να κοιμήσεις το παιδί. Το παιδί έκλαιγε και δεν μπορούσε να ηρεμήσει και μου ζητούσε επίμονα να φύγουμε. Έτσι, πήρα την κόρη μου και φύγαμε από την καμπίνα.

Πήγαμε να καθίσουμε στο ίδιο σημείο του σαλονιού που καθόμασταν πριν αλλά είχαν καθίσει άλλοι. Έτσι, ανεβήκαμε πάνω στο self service και καθίσαμε σε ένα τραπεζάκι. Η κόρη μου γκρίνιαζε και έτσι μετακινηθήκαμε πάλι στο σαλόνι οπού εκεί άρχισε να μου ζητάει ένα παιχνίδι σκυλάκι που είχε το οποίο είχαμε ξεχάσει στην καμπίνα. Λίγο μετά την 00:00 της 17/7/20 επιστρέψαμε στην καμπίνα για να πάρουμε το παιχνίδι. Η καμπίνα ήταν ανοικτή γιατί ο δράστης δεν είχε επιστρέψει για να καταλάβει ότι λείπαμε και έτσι μπήκαμε μέσα. Η κόρη μου ζήτησε να κοιμηθεί γιατί ήταν κουρασμένη και έτσι ξαναέστρωσα το σεντόνι και την έβαλα να κοιμηθεί. Μετά από λίγο αυτός επέστρεψε και με ρώτησε «Σου έλεψα;» του απάντησα όχι και ότι όση ώρα έλειπε είχαμε βγει από την καμπίνα.

Μετά μου είπε, σε λίγο φθάνουμε στην Ανάφη και ότι θα λείψει για λίγο και μου είπε να μην βγούμε καθόλου από την καμπίνα μέχρις ότου γυρίσει. Με την αναχώρηση του πλοίου από την Ανάφη, αυτός επέστρεψε εγώ καθόμουν στο κρεβάτι στα πόδια της μικρής, με ξάπλωσε με το ζόρι και αφού μου ξεκούμπωσε το παντελόνι, μου κατέβασε το παντελόνι και τα εσώρουχα μέχρι τα γόνατα.

Μετά μου είπε ότι σε λίγο φθάνουμε στη Σαντορίνη και ότι αυτός είχε κάτι δουλειές και ότι πρέπει να ξυπνήσω την κόρη μου για να φύγουμε από την καμπίνα. Πριν ξυπνήσω την κόρη μου, μου είπε «Έχεις ένα αγγελούδι και να την προσέχεις». Αφού ξύπνησα την κόρη μου, βγήκαμε από την καμπίνα και αυτός παρέμεινε μέσα. Παρέμεινα για λίγο στις σκάλες με την κόρη μου και σε λίγο αυτός ήρθε και μας οδήγησε στις αεροπορικές θέσεις του πλοίου. Εκεί μας είπε ότι έχει δουλειές και να προσέχω και έφυγε. Έκτοτε δεν τον ξαναείδα…».

Στην ερώτηση των αξιωματικών του Λιμεναρχείου Θήρας ποιος ήταν ο τόπος τέλεσης της πράξης και αν μπορεί να τον περιγράψει η 25χρονη μητέρα είπε πως

«Ήταν η καμπίνα του πλοίου, δεν θυμάμαι τον αριθμό αλλά θυμάμαι να πάω σε αυτή. Εντός της είχε δύο ανοικτά κρεβάτια εκ των οποίων το ένα ήταν γεμάτο τσάντες. Στο πάτωμα ήταν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια μαύρου χρώματος καθώς και ένα ζευγάρι παντόφλες. Οι ντουλάπες ήταν ανοικτές και είδα ότι υπήρχαν κρεμασμένα τρία λευκά πουκάμισα και ένας σάκος πράσινος αν θυμάμαι καλά και πάνω του είχε πετσέτες. Το πάτωμα ήταν βρώμικο».

Στην ερώτηση αν τον γνώριζε αποκρίθηκε: «Όχι. Δεν τον γνωρίζω. Μου συστήθηκε σαν Χρήστος (σ.σ ο 40χρονος χρησιμοποίησε αυτό το όνομα το οποίο δεν είναι το πραγματικό του) και ότι εργάζεται στο πλοίο. Έχει κοντά καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, δεν έχει γένια, ύψους περίπου 1.80, έχει λίγη κοιλιά, ηλικίας 35-40 ετών. Φορούσε μια μπλέ σκούρα μπλούζα με το λογότυπο της εταιρείας,μπλε σκούρο παντελόνι και μαύρα αθλητικά παπούτσια,άλλα από αυτά που είδα στην καμπίνα».

Όταν ρωτήθηκε αν όσο βρισκόταν με τον συγκεκριμένο άνδρα κατανάλωσε αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες απάντησε: «Εγώ δεν κατανάλωσα τίποτα, για αυτόν δεν ξέρω» τονίζοντας ότι κατέστησε δύο φορές σαφές ότι δεν επιθυμούσε ερωτική συνεύρεση. Είπε ότι δεν εντοπίστηκαν σωματικά υγρά στα ρούχα της ενώ δεν έφερε εκδορές. Τέλος, στην ερώτηση αν αντελήφθη κάποιος το περιστατικό είπε ότι «δεν το αντελήφθη κανείς παρά μόνο η κόρη μου όταν ξύπνησε και είδε τον δράστη να μου χαιδεύει το στήθος».

Η γυναίκα στις φωτογραφίες που της έδειξαν οι λιμενικοί αναγνώρισε το μέλος του πληρώματος, ζήτησε την ποινική του δίωξη σπεύδοντας να συμπληρώσει:

«Θέλω να προσθέσω ότι πρώτη φορά ταξίδευα μόνη μου και πήγα στην καμπίνα ενός αγνώστου ο οποίος θεώρησα ότι θα με βοηθήσει αφού έδειχνε ενδιαφέρον για το παιδί μου και ότι θα ξεκουραζόματαν στην καμπίνα. Ο λόγος που δεν αντέδρασα πιο έντονα ήταν για να μην ξυπνήσω το παιδί και φωνάξει. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πάγωσα όταν συνέβη και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Σε κάθε περίπτωση, η σεξουαλική επαφή που είχα με τον δράστη δεν έγινε με τη συναίνεσή μου».

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: