ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νέα μέτρα: Προς αναβολή το άνοιγμα των σχολείων και η ΔΕΘ

Τα πολλαπλά κρούσματα κορονοίού των τελευταίων ημερών φέρνουν νέα μέτρα. Πιθανό το άνοιγµα των σχολείων µε µεγάλη καθυστέρηση,

Στην τελική ευθεία για την επιβολή νέων μέτρων εισέρχεται η Ελλάδα, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν με ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Τόσο οι πολλαπλές μολύνσεις σε πολλές περιοχές της χώρας όσο και το ενδεχόμενο περαιτέρω «χαλάρωσης» ενόψει Δεκαπενταύγουστου ανάβουν «πράσινο φως» σε εισηγήσεις για αυστηρότερο πλαίσιο για τον έλεγχο της πανδημίας, με το τοπικό lockdown στον Πόρο να «δείχνει» το δρόμο.

Ο υπουργός Επικρατείας περιέγραψε τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης «εφόσον υπάρξει επιδείνωση» πριν λίγες ημέρες, ενώ έδωσε και μερικά παραδείγματα. Στην περίπτωση, λοιπόν, ενός «κακού σεναρίου» για τη χώρα, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «τότε θα υπάρξουν νέα μέτρα,

  • τα οποία θα έχουν να κάνουν αφενός με την είσοδο στη χώρα,
  • αφετέρου θα έχουμε και εσωτερικά μέτρα που θα αφορούν:
  1. είτε τοπικές κοινωνίες,
  2. περιορισμό ωραρίου,
  3. περιορισμό κίνησης,
  4. περιορισμό στα καταστήματα,
  5. χρήση της μάσκας (σ.σ. επέκταση πλαισίου υποχρεωτικότητας)».

Ακόμη, ενδεχομένως να έχουμε:

  • «Οριζόντια μέτρα, όπως είχαμε τα μέτρα που αφορούν τις λιτανείες και όλες τις εμποροπανηγύρεις».

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ανακοινωθεί ότι καθίσταται υποχρεωτικό το τεστ για τους επισκέπτες από τη Μάλτα, ότι αναστέλλονται οι λιτανείες και τα πανηγύρια καθώς και η παράταση της απαγόρευσης των ορθίων στα µπαρ.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη οι αρχές φέρονται να βρίσκονται μία «ανάσα» πριν την ενεργοποίηση νέων πρωτοκόλλων για τον έλεγχο του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείται πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθµίσεις για την υιοθέτηση του µέτρου της τηλεργασίας στις µεγάλες επιχειρήσεις, στο άνοιγµα των σχολείων µε µεγάλη καθυστέρηση, αλλά ακόµη και στην αναβολή της ∆ΕΘ, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Αυτό που δεν θεωρείται πιθανό είναι ένα νέο ολικό lockdown, καθώς θα οδηγούσε σε οδυνηρά οικονοµικά αποτελέσµατα, κατά την ίδια πηγή, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέοι περιορισµοί στην κίνηση των πολιτών, εάν η κατάσταση συνεχιστεί µε τους ίδιους ρυθµούς.

H εβδοµάδα που ξεκινά θεωρείται από τις πλέον κρίσιµες, ενώ η καθιερωμένη σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα δεν αποκλείεται να δώσει το στίγμα για την κατεύθυνση της χώρας με ορίζοντα και το φθινόπωρο.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: