ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγκληματική ανευθυνότητα – 24 χρόνη Γνώριζε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό, αλλά μπήκε στο πλοίο για Σαντορίνη

  • Αίσθηση προκαλεί η υπόθεση μιας 24χρονης, η οποία αν και γνώριζε ότι νοσούσε με κορονοϊό, αποφάσισε να ταξιδέψει με προορισμό τη Σαντορίνη. Σε πλάνα μάλιστα που έπαιξε ο Alpha, φαίνεται το ασθενοφόρο, που περίμενε την ασθενή για να την παραλάβει από το γκαράζ του πλοίου και να την μεταφέρει άμεσα σε νοσοκομείο αναφοράς.
  • Η 24χρονη, που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, ξεκίνησε με τρένο από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα. Στη διαδρομή έμαθε ότι είναι θετική στον κορονοϊό και της ζητήθηκε να πάει στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Εκείνη αντί να ακολουθήσει τις οδηγίες, αποφάσισε να μην ακυρώσει το ταξίδι της. Ο διοικητής του νοσοκομείου Θήρας, ενημερώθηκε σχετικά και ξεκίνησε η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.

 “Ενημερώθηκε το Λιμενικό και το πλοίο, κάλεσαν από τα μεγάφωνα την κοπέλα, ώστε να την απομονώσουν” ανέφερε ο κ. Μαλαματένιος. Της απαγορεύτηκε να κατέβει στο νησί και επέστρεψε στον Πειραιά. “Αν κατέβαινε στο νησί, θα έπρεπε να μπει για αιμοκάθαρση, οπότε θα μας έκλεινε τη μονάδα. Εμείς έχουμε 20 ανθρώπους αυτή τη στιγμή που κάνουν αιμοκάθαρση” πρόσθεσε ο διοικητής.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: