ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ισχυρός Σεισμός στην Κρήτη…

Στο χορό των Ρίχτερ από τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.10.2020) η Κρήτη. Ο νέος σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:10 ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ! null

Tenlifenews

Η Κρήτη έχει ξυπνήσει από τις απανωτές… “επισκέψεις” του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός ήταν 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. 

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:11 το πρωί και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 47 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Σητείας και είχε εστιακό βάθος 15,3 χιλιόμετρα.  

Τρεις σεισμοί στην Κρήτη 

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ είναι ο τέταρτος που γίνεται τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη. Οι τρεις πρώτοι (5,1 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος) σημειώθηκαν μέσα σε περίπου 46 λεπτά.

Η Πρόταση γάμου στην γυναίκα του Κώστα Βουτσά – Η Αλίκη Κατσαβού είπε το “Ναι”

Οι τρεις πρώτοι σεισμοί σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πρώτη «ισχυρή» δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Απίστευτο βίντεο – Ρομά ελέγχεται απο ΜΑΤ και ξεσπά με σφαλιάρες στη γυναίκα του

Καθησυχαστικοί Λέκκας και Χουλιάρας 

Οι απανωτές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη δεν προκαλούν ανησυχία. Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού η περιοχή προκαλεί σεισμούς. 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Φαίνεται πως είναι σε φθίνουσα πορεία τις πρώτες ώρες, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετοί μικρότεροι μετασεισμοί, κάτι το οποίο είναι καλό» τόνισε.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: