ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Instagram διαγράφει απο το πρωϊ λογαριασμούς – Είναι και ο δικός σας;

Αυξάνονται ανησυχητικά οι επιθέσεις 

Το Instagram απενεργοποίησε και διέγραψε εκατοντάδες κλεμμένους λογαριασμούς, καθώς αυξάνονται ανησυχητικά οι επιθέσεις από χάκερς που έχουν στόχο αφότου τους κλέψουν να τους μεταπωλήσουν.

Οι χάκερς, που είναι γνωστοί ως “OGUsers”, χρησιμοποίησαν τακτικές εκμετάλλευσης για να κλέψουν λογαριασμούς της δημοφιλούς πλατφόρμας και να τους μεταπωλήσουν. Τώρα λαμβάνουν από τον ιδιοκτήτη του Instagram, το Facebook, προειδοποιήσεις. Ο γίγαντας των social media συνεργάζεται με την επιβολή του νόμου, σε μία προσπάθεια να καταστείλει τέτοιες κακόβουλες δραστηριότητες, που στοχεύουν χρήστες των υπηρεσιών του.

  • Οι χάκερς επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στην απόκτηση σπάνιων usernames με λιγότερα από πέντε γράμματα, όπως @h4ck ή @sick, που θα ήταν πολύτιμα για μεταπώληση σε μια δευτερεύουσα αγορά για λογαριασμούς Instagram.

Το Facebook εκτιμά ότι οι OGUsers, οι οποίοι αναπτύσσουν δραστηριότητα από το 2017, είναι υπεύθυνοι για τέτοιες συναλλαγές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Το κόστος πώλησης ενός λογαριασμού μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με το Facebook.

Η ανακοίνωση της 4ης Φεβρουαρίου είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δημοσιοποιεί την κατάργηση μεγάλου αριθμού λογαριασμών του Instagram που έχουν παραβιαστεί και μεταπωληθεί.

Η ομάδα ασφαλείας ανησυχεί για το γεγονός ότι οι OGUsers, και άλλες παρόμοιες κακόβουλες ομάδες, έχουν γίνει πιο δραστήριοι και χρησιμοποιούν ολοένα και πιο απειλητικές τακτικές για να πάρουν αυτό που θέλουν. Αποκαλύπτοντας τη διαδικασία παραβίασης, το Facebook είπε ότι ελπίζει να κάνει τους λογαριασμούς «λιγότερο επιθυμητούς για αγορά».

Αρέσει σε %d bloggers: