ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Lockdown: «Σκληρό» σχέδιο για «λουκέτο» μέχρι τις 25 Απριλίου

Στόχος της κυβέρνησης, του οικονομικού επιτελείου, σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες στην αγορά, αλλά αυτό φαίνεται αυτό να μην είναι εφικτό τώρα, αλλά στο μυαλό… όλων είναι να μη χαθεί το Πάσχα.

Οι αριθμοί της πανδημίας στην Ελλάδα – με την δραματική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνωμένων – πάνε πίσω το άνοιγμα της οικονομίας και η εκπομπή «Live News» στο «Mega, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης (24/03) μια πρόταση – βόμβα για το lockdown.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Το πιθανό σχέδιο για το lockdown

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, μία εισήγηση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται από την κυβέρνηση προβλέπει αυστηρό λουκέτο μέχρι και τις 25 Απριλίου, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Δηλαδή να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά μέχρι και την ημερομηνία αυτή, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει περισσότερο «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου και η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι μια… κανονική εβδομάδα.

Τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου. Αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν τα δεδομένα, είναι πιθανή ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με την εστίαση ωστόσο να παραμένει κλειστή και το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.

«Εφιαλτικές» προβλέψεις

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να σκαρφαλώνουν στους 750.

Την ίδια ώρα με τις ΜΕΘ γεμάτες, μόνο την Τετάρτη (24/03) 60 ασθενείς του Covid είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική, με την κυβέρνηση να έχει ήδη έτοιμα τα φύλλα πορείας για επιπλέον 160 γιατρούς που ενδεχομένως να επιστρατευτούν στην Αττική. Ίδιο σχέδιο υπάρχει και για την Αχαΐα. Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα δύο νοσοκομεία, το Γεννηματάς και το Θριάσιο, για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με Covid. Με το τρίτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: